Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Särkijärven yhdistys on rekisteröity vuonna 1953 eli se on saavuttanut jo kunnioitettavan iän. Yhdistykseen kuuluu noin 60 mökkikuntaa sekä lisäksi muutamia kannattajajäseniä. Yhdistyksen toiminta on hyvin vireää – etenkin viime vuosina Vuoreksen suunnittelu Särkijärven siltoineen on pitänyt yhdistyksen erityisen aktiivisena.

Yhdistys vastustaa ehdottomasti Särkijärven siltaa ja koittaa saada aikaan sen, että kaupungin kaakkoisreunaan jää mahdollisimman iso, luonnonmukainen virkistysalue puhtaine vesistöineen.

Yhdistyksen pääasioita ovat vesiensuojeluasiat ja yleinen viihtyvyys järven rannoilla. Yhdistys on ollut mukana moottoriveneilyn lopettamisessa järvellä, samoin mökkiläiset vapaaehtoisesti lopettivat pyykin- ja mattojen pesemisen järvessä. Yhdistys on tehnyt neuvonta- ja tarkastuskierroksia koskien mm. saunavesien imeyttämistä maahan, kompostointia ja puuseita. Perinteinä on ollut toukokuiset vapaitten rantojen siivoustalkoot. Tällöin on siivottu kaupungin omistamat yleiset rannat muovi-, styroksi-, lasi- ym-roinasta.


©2019 Särkijärven yhdistys ry - suntuubi.com